Selecteer een pagina

“De beste manier om je toekomst te voorspellen, is om hem zelf te creëren”

– Dr Joe Dispenza

Ik wil je graag een
compliment maken!

Bekijk deze video

Voel je vrij om contact met mij op te nemen
via een van onderstaande manieren

Heb je een vraag of opmerking?

Meteen een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen voor mijn online 1 op 1 coachingstraject? Om te ontdekken of er vanuit beide kanten een match is om dit traject te starten?

“Door jou zit ik nu niet meer in de knoop!”

– Sophie, 12 jaar

“Ik wil kindercoaching voor mijn kind, maar vind het lastig om dit met hem te bespreken”

Wanneer je het moeilijk vindt om dit aan te kaarten is het denk ik belangrijk om hulp inschakelen niet te zien als iets negatiefs, maar als iets positiefs. Het is superwaardevol voor je kind om nu al te leren dat het allerbelangrijkste in het leven is dat je gelukkig bent, en dat om hulp vragen en het samen doen daarbij helpt. Dat dat juist krachtig is. Je hoeft het niet alleen te doen en je hoeft niet alles zelf uit te vinden! Er zijn veel mensen die klaarstaan om te helpen. Jouw eigen perspectief hierop als ouder kan in mijn ogen het verschil maken in hoe de boodschap overkomt.

Daarnaast bestaat mijn doelgroep uit kinderen die openstaan voor coaching. Kinderen die zelf coaching wíllen, omdat ze zich (nog) gelukkiger willen voelen. Als jij als ouder inschat of weet dat dit geldt voor jouw kind, heb je daarmee een aanknopingspunt om in gesprek te gaan.

Je zou bijvoorbeeld kunnen vragen: “Zou je het fijn vinden (nog) beter in je vel te zitten?”. Of je zou kunnen uitleggen dat ieder kind wel een keer ergens mee zit en vervolgens kunnen vragen: “Zijn er dingetjes waar jij tegenaan loopt?”. Ook kun je aangeven dat jij als ouder je kind het allerbeste gunt en wilt dat hij zielsgelukkig is. En dat je het kind daarom coaching gunt.

Vind je het lastig erover te beginnen omdat je al zeker weet dat je kind geen hulp wil? Of blijkt na het in gesprek gaan hierover dat je kind hier niet op zit te wachten?

Dan ben ik helaas nu niet de juiste coach voor jullie. Voorwaarde om samen te werken is voor mij namelijk dat jouw kind zélf ook openstaat voor mijn aanbod. Echter zeg ik wel bewust dat ik dan nu niet de juiste coach ben, omdat wanneer jouw kind hier nu niet voor openstaat dit niet hoeft te betekenen dat dit zo zal blijven. Misschien is dit nog niet het moment. Geef je kind de tijd te voelen wat het aanbod met hem doet en erover na te denken.

Til er vooral niet te zwaar aan hierover te praten met je kind. Maak er geen ‘ding’ van en ga op je gevoel af. Jij kent je kind het allerbeste. Onthoud dat je dit doet vanuit liefde en met de beste intenties; jij wilt dat je kind weer zielsgelukkig is.

“Geluk is een manier van reizen, geen eindbestemming”

– Roy M. Goodman